Geef je aanrijding via smartphone of tablet aan met de nieuwe app Crashform

Na Nederland, Frankrijk, Spanje en Portugal is België het vijfde land dat een app lanceert voor de elektronische aangifte van een aanrijding via smartphone of tablet. Crashform is de naam van de nieuwe app die door Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, vlak na de jaar-wisseling gelanceerd werd.

Een aanrijding melden kan voortaan elektronisch via je smartphone of tablet (iOS 9.0 of hoger, Android 4.4 of hoger). Het papieren aanrijdingsformulier hoeft dus niet meer gebruikt te worden. Met de nieuwe app kan de persoonlijke informatie op voorhand worden ingegeven wat tijdwinst oplevert en het risico op fouten verkleint.

De verzekeraars zullen op de groene kaart een QR-code voorzien waarmee op de plaats van het ongeval de gegevens automatisch ingevuld worden. De omstandigheden van het ongeval en de schade aan het voertuig kunnen aangevinkt worden. Foto’s kunnen toegevoegd worden. Na ondertekening van de ongevalsaangifte ontvangen de verzekerde, verzekeraar en verzekeringsmakelaar de aangifte per e-mail.

Het is uiteraard belangrijk dat je bij gebruik van de app de gegevens van je tussenpersoon of verzekeringsmakelaar invoert. Vooral het e-mailadres is belangrijk omdat de elektronische aangifte onmiddellijk bij ons toekomt en geïntegreerd kan worden. Crashform is een nieuwe consumentvriendelijke stap in het tijdperk van de digitalisering. Eén op 16 landgenoten zal het dit jaar effectief nodig hebben, want volgens de jongste cijfers van Assuralia veroorzaken 6,35% van de bestuurders van personenwagens binnen het jaar een ongeval.

Dit is de lijst van de top 5 van het type aanrijdingen dat zich in ons land het meest voordoet en waarvoor het gebruik van Crashform uitermate geschikt is:

  • 28% botsingen met stilstaande voertuigen
  • 26% kop-staartaanrijdingen
  • 23% voertuigen die een manoeuvre uitvoeren
  • 6% voertuigen die van rijstrook veranderen
  • 5% met voorrang van rechts

Uiteraard blijft het papieren aanrijdingsformulier nog altijd geldig, maar ongetwijfeld zal het gebruik van Crashform bij een aanrijding veel tijd besparen. Momenteel moet de aangifte nog gebeuren op één smartphone. Assuralia werkt inmiddels aan een versie waarbij elke partij op zijn eigen smartphone zijn persoonlijke gegevens kan invullen. De belangstelling voor de nieuwe app was groot. Vlak na de bekendmaking in de pers werd hij maar liefst 37.000 keer gedownload.

Download dus snel de nieuwe app Crashform. Wij kunnen het gebruik van deze nieuwe app alleen maar warm aanbevelen.