Mijn wagen is al vier jaar oud, is het nog interessant voor mij om een omniumverzekering aan te gaan?

Uw wagen betekent een heuse investering: die beschermt u graag zo lang mogelijk. Maar hoe lang loont het om een volledige omnium aan te gaan? En vanaf wanneer schakelt u best over naar een lichte omnium? Een goede maatstaf is daarbij de looptijd van uw lening of afschrijving.

Hebt u een financiering lopen voor de wagen?

Ging u een lening voor een wagen aan? Dan is een omniumverzekering een echte aanrader. Bij een ongeval met blikschade aan uw wagen of schade die grote kosten ten gevolg heeft, wordt de schade aan uw wagen vergoed. Zo vermijdt u dat u twee zware kosten tegelijkertijd moet aflossen: uw financiering en de reparatiekosten voor uw auto.

Hebt u geen financiering lopen?

Is uw lening afbetaald, of had u uw wagen met eigen middelen gekocht? Bekijk dan toch even of uw eigen financiële situatie het toelaat om een omniumverzekering af te sluiten. Is dat niet het geval, dan is een kleine omnium zeker het overwegen waard! Hierin zijn de meeste schades gedekt die u buiten uw toedoen overkomen, alsook waarborgen voor andere brand, glasbreuk, aanrijdingen met dieren en natuurrampen. U kunt makkelijk van een grote naar kleine omnium schakelen of vice versa.