Nieuws

Verzekering kunstvoorwerpen

De historisch lage rente op onze spaarboekjes doet mensen zoeken naar andere vormen om te beleggen. Aandelen zijn dan doorgaans hét middel om het rendement op te krikken. Maar vaak kiezen beleggers ook om kunst te kopen.

Lees het artikel arrow_right_alt
jan 03

Hypothecaire leningen

Wordt een woning aankopen onbetaalbaar? Afgelopen jaar zijn de prijzen van woningen met gemiddeld 6,6% gestegen. De Federatie van het Notariaat berekende dat een woning in Vlaanderen gemiddeld 327.107,00 euro bedraagt. Voor appartementen ligt die prijs iets lager en werd in 2021 gemiddeld 261.185,00 euro betaald. 2021 werd andermaal een recordjaar - we lenen allemaal samen jaarlijks reeds om en bij de 50 miljard euro- ondanks dat de aankoopdrang voor vastgoed in de laatste maanden van vorig jaar wat getemperd werd omdat vele kopers hebben afgewacht op de daling van de registratierechten in Vlaanderen die op 1 januari 2022 van 6% naar 3% ging voor de eerste woning.

Lees het artikel arrow_right_alt
jan 03

Last van bovenmatige burenhinder?

Beter een goede buur dan een verre vriend. Een spreekwoord dat we allemaal kennen. Een goede relatie met je buren is belangrijk. Maar wat als het scheef zit? Ook tv-programmamakers maken gretig gebruik van dergelijke verhalen voor reality-tv.

Lees het artikel arrow_right_alt
jan 03

Het Europese Aanrijdingsformulier – tips en advies

Het Europese aanrijdingsformulier (EAF) is het document bij uitstek om een aangifte te doen van een aanrijding tussen 2 voertuigen op de openbare weg én op privéterrein. Een goed ingevuld én ondertekend door beide partijen formulier versnelt de afhandeling van je schadedossier en de uitbetaling van je schade. Gebruik dit bij elke botsing tussen 2 autovoertuigen maar ook voor een botsing tussen auto – (brom)fietser, auto – boom, auto – gebouw,…. Het formulier leent zich voor aangifte van alle mogelijke schade van zodra 1 voertuig betrokken is, onafhankelijk wie of wat de tegenpartij is. Het is je gids om alle noodzakelijke info te verzamelen. Geen papieren aanrijdingsformulier bij de hand? Gebruik dan zeker de app Crasform om elektronisch aangifte te doen bij je makelaar en verzekeraar.

Lees het artikel arrow_right_alt
jan 03

Ongeval op het werk?

Iedere werkgever beschermt zijn werknemers tegen de financiële gevolgen van ongevallen die ze tijdens hun werk of op de arbeidsweg kunnen oplopen met een wettelijk verplichte arbeidsongevallenverzekering. Al eens geïnformeerd bij je werkgever of deze verzekering in orde is? Waarschijnlijk wel. Sluit de werkgever deze verzekering niet af, dat wordt hij automatisch aangesloten bij Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s.

Lees het artikel arrow_right_alt
jan 03