Nieuws

De groene kaart wordt wit én mag elektronisch

Vanaf 1 juli 2020 verandert de groene kaart van vorm. Het is dan niet langer een groen recto verso document maar een enkelzijdig wit document ofwel op papier gedrukt ofwel in een elektronische versie.

Lees het artikel arrow_right_alt
jun 11

De impact van epidemieën en natuurrampen op uw verzekeringen

De voorbije maanden beleefden we 1 van de grotere medische én economische rampen van de voorbije 100 jaar. Het coronavirus legde onze dagelijkse routine stil. De enige uitzondering waren de medische en de voedingssector en hun leveranciers (zonder volledig te zijn). Zij lieten ons overleven.

Lees het artikel arrow_right_alt
jun 11

Cyberrisico en Covid-19

Vrij snel besliste onze regering om tele- en thuiswerk te verplichten waar mogelijk in de ondertussen meer dan 3 maand durende lockdownperiode. Want hoe minder menselijk contact, hoe lager de kans om besmet te raken of anderen te besmetten.

Lees het artikel arrow_right_alt
jun 11

Uitvaart verzekeren?

85% van onze noorderburen hebben een uitvaartverzekering tegenover 15% van de Vlamingen. Vanwaar dit verschil? We zoeken het even voor u uit. Een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering waarborgt een kapitaal of bedrag dat bij uw overlijden wordt uitbetaald aan uw erfgenamen of begunstigden. Zo vermijdt u dat zij voor onverwachte kosten komen te staan wanneer u sterft. Een uitvaart kost gemiddeld € 5.000, exclusief eventuele rouwmaaltijd, grafsteen en concessie (= aangekochte rustplaats op het kerkhof)

Lees het artikel arrow_right_alt
jun 11

De Wet Partyka

Sinds 1 januari 2015 is de wet Partyka in voege, bedoeld om schuldsaldoverzekeringen toegankelijker en betaalbaarder te maken voor mensen met een verhoogd gezondheidsrisico (chronisch zieken, genezen verklaarde kankerpatiënten, diabetici, enz.). Een belangrijke maatregel want een SSV lost de kredietschuld af bij overlijden van één van de kredietnemers.

Lees het artikel arrow_right_alt
jun 11