Inbraken problematiek

Inbraken zijn een dagelijkse kost in België. Er gebeuren meer dan 140 inbraken per dag. Wat zeker opvalt, is dat het inbrakenaantal verhoogt  tijdens de wintermaanden. Dit komt vooral doordat het vroeger donker is. De juiste sloten en het sluiten van de ramen zijn al een goed begin, maar zeker niet voldoende. Zorg er dus voor dat uw huis niet enkel mechanisch, maar ook elektronisch beveiligd is.

Lees het artikel arrow_right_alt
dec 27

Rookmelder kan levens redden….

Tijdens je slaap ruik je niets! De rook van brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend. Rookmelders maken je gelukkig wakker. Investeer voor jezelf en je gezin in goede rookmelders en installeer deze volgens de voorschriften. Rookmelders zijn apparaten die rook én brand ontdekken en dan een hard alarm laten horen. Meer dan een goede raad  van je makelaar.

Lees het artikel arrow_right_alt
dec 27

Begunstigde van een levensverzekering of beleggingsverzekering

Iedereen kent levensverzekeringen en beleggingsverzekeringen om een kapitaal overlijden te voorzien bij vroegtijdig overlijden ( denk ook aan de schuldsaldoverzekering) en/of om mogelijks hoger rendement te halen met je spaarcenten. Je kan de levens- en beleggingsverzekering ook gebruiken om aan vermogensoverdracht en successieplanning te doen. Belangrijk is dat de begunstigde bij vooroverlijden juist is aangeduid.

Lees het artikel arrow_right_alt
aug 23

Het ABC van de hospitalisatieverzekering

De wettelijke ziektekostenverzekering betaalt vaak een groot deel van de gezondheidszorg, maar niet altijd alle belangrijke kosten. Dat kan je voorzien in een hospitalisatieverzekering. Wanneer je een hospitalisatieverzekering zoekt, moet je aandachtig te werk gaan. Let goed op de dekkingsvoorwaarden die in het contract opgenomen zijn. Kijk naar uitsluitingen, franchise, dienstverlening,… kortom je moet een verzekering op meer criteria beoordelen dan alleen op de prijs. Je makelaar kan je daar zeker bij helpen aan de hand van de volgende check list.

Lees het artikel arrow_right_alt
aug 07

OPGEPAST! Voertuig stallen zonder nummerplaat terug te zenden ?

Dat Europese regelgeving ons dagelijks leven steeds meer beheerst is een open deur intrappen. MIFID, GDPR zijn daar, wat de financiële sector betreft, recente voorbeelden van.

Lees het artikel arrow_right_alt
jan 07