Nieuws

Arbeidsongevallen

Thuiswerken is in. Niet onlogisch, want het heeft tal van voordelen zowel voor werknemers als voor bedrijven. Werknemers vermijden zinloos tijdverlies als gevolg van de steeds langer wordende files en bedrijven kunnen hun lokalen en werkplaatsen efficiënter gebruiken. Maar er zijn ook nog andere voordelen. Zo zijn thuiswerkers over het algemeen productiever en werken ze efficiënter. En niet onbelangrijk: het werk- en privéleven is beter in evenwicht. Maar wat als er zich een ongeval voordoet?

Lees het artikel arrow_right_alt
jul 18

Beleggingen

Er staat veel geld op bankrekeningen. Mensen hopen erop dat de rente ooit weer gaat stijgen. Is dit wel verstandig? Wij denken dat grote sommen aanhouden op zicht- en spaarrekeningen geen goede zaak is.

Lees het artikel arrow_right_alt
jul 18

Pensioenverzekering

De Regering Michel keurde in de laatste maanden van haar bestaan het VAPW (Vrij Aanvullend Pensioen voor Werknemers) goed. Zo kunnen werknemers een extra vrij aanvullend pensioen opbouwen via inhouding op het loon. Het doel is iedereen in staat te stellen een extra pensioenspaarpot op te bouwen om de levensstandaard als gepensioneerde te behouden.

Lees het artikel arrow_right_alt
jul 18

Begunstigde van een levensverzekering of beleggingsverzekering

Iedereen kent levensverzekeringen en beleggingsverzekeringen om een kapitaal overlijden te voorzien bij vroegtijdig overlijden ( denk ook aan de schuldsaldoverzekering) en/of om mogelijks hoger rendement te halen met je spaarcenten. Je kan de levens- en beleggingsverzekering ook gebruiken om aan vermogensoverdracht en successieplanning te doen. Belangrijk is dat de begunstigde bij vooroverlijden juist is aangeduid.

Lees het artikel arrow_right_alt
aug 23

Een kwestie van zinvol verzekeren

We laten ons vaak misleiden door onze intuïtie als we de waarschijnlijkheid van risico’s moeten inschatten. Vaak beoordelen wij de belangrijkheid van de dagelijkse gevaren die ons bedreigen verkeerd. Vandaag bestaan er heel wat mogelijkheden om ons have en goed te beschermen.

Lees het artikel arrow_right_alt
jul 19