Verandering van de werksituatie, verandering van de hospitalisatieverzekering

Beschikt u momenteel over een hospitalisatieverzekering, voorzien door uw huidige werkgever? Dan vraagt u zich misschien af hoe u verzekerd blijft wanneer uw werksituatie verandert. Er bestaan twee mogelijkheden.

  1. Hospitalisatieverzekering via de nieuwe werkgever
    In het geval dat uw nieuwe werkgever een hospitalisatieverzekering voor u voorziet, kan het gaan om een verplichte verzekering. Hierbij is er gewoonlijk geen wachttermijn en u bent meteen verzekerd bij aanwerving. Gaat het echter om een niet-verplichte hospitalisatieverzekering, dan hebt u mogelijk te maken met een wachttermijn en bijkomende administratie. Vanwaar de wachttermijn? Deze dient om te vermijden dat een werknemer zich pas wenst te verzekeren wanneer hij weet dat een hospitalisatie in de nabije toekomst op de planning staat.
  2. Hospitalisatieverzekering zonder nieuwe werkgever
    Wanneer u de afgelopen twee jaar onafgebroken een verzekering hebt aangegaan, dan kunt u de gezamenlijke hospitalisatieverzekering van de gezinsleden op individuele basis voortzetten. Bij een individuele hospitalisatieverzekering kan dit duurder uitkomen dan bij een gezamenlijke.