jan 04 2021
Nieuws

Een huisdier betekent extra vreugde… maar ook extra kosten. Gemiddeld kost een hond tussen 500 en 1.000 euro per jaar aan verzorging, voeding en noodzakelijke dierenartskosten (vaccinaties). Speciale behandelingen, zoals operaties, sterilisaties en behandeling van aandoeningen, zijn hierbij niet inbegrepen. Bovendien is er geen wettelijk barema voor dierenartsen die niet geconventioneerd zijn en beschouwt de overheid het houden van een dier als luxe, waardoor de btw 21% bedraagt.

 

Verzekering voor honden en katten

De verzekering SantéVet betaalt dierenartskosten deels of volledig terug. De dekking geldt zowel bij gezondheidsproblemen van uw dier als bij ongevallen:

 • raadplegingen
 • chirurgische ingrepen
 • echografieën, scan, MRI
 • opname dierenkliniek
 • alternatieve geneeskunde (osteopathie, acupunctuur e.d.)
 • analyses
 • fysiotherapie
 • ondersteunende behandelingen

Verzekeringsvoorwaarden op maat

U heeft de keuze uit 3 formules: light, confort of premium met een terugbetaling van respectievelijk 50%, 70% of 90% van de dierenartskosten.

 

 

WAARBORGEN

 

 

LIGHT

 

CONFORT

 

PREMIUM

Behandelingskosten

50%

 

70%

90%

Eigen risico

€ 20

€ 40

€ 60

Jaarlijks plafond

€ 1.100

€ 1.500

€ 2.200

Jaarlijks preventiepakket *

€ 20

€ 30

€ 80

Emergency

ja   

ja

ja   

*Terugbetaling preventiekosten: vaccinaties, sterilisatie e.d.

 

Wachttijden

Uiteraard kunnen alleen gezonde dieren worden verzekerd, vandaar dat er wachttijden zijn. De gebruikelijke wachttijden bedragen 15 dagen voor een ongeval, 60 dagen voor ziekte en 6 maanden voor chirurgische ingreep na een ziekte.

 

Weetjes

 • U kan uw dierenarts vrij kiezen.
 • Voorwaarden en premie van de verzekering blijven ongewijzigd tijdens het leven van uw huisdier, voor zover het contract jaarlijks stilzwijgend verlengd wordt.
 • Kosten van vooraf bestaande aandoeningen worden niet vergoed. Het is dus belangrijk om uw dier te verzekeren op jonge leeftijd. Eenmaal verzekerd zijn ziektes en ongevallen gedekt.
 • Niet vergoed zijn dierenartskosten die het gevolg zijn van ongevallen of ziektes voor de aansluiting, erfelijke ziektes en misvormingen en kosten die voorkomen hadden kunnen worden door vaccinatie.
 • Voor alle formules kan u aansluiten met honden die tussen 2 maanden en 7 jaar oud zijn en met katten tussen 2 maanden en 8 jaar.
 • Premie vanaf 11,84 euro per maand.

Wenst u ook een vrijblijvende offerte voor een gezondheidsverzekering van uw hond of kat? Stuur een mailtje naar verzekeringen@vbma.be

Artikelen uit de sector

Ongeval met de fiets

Via de media krijgen we dagelijks info over ongevallen in het verkeer. Vaak leiden deze ongevallen tot files, zeker op de autostrades. Info over andere gevolgen komen minder in het nieuws. Helaas stijgt het aantal verkeersslachtoffers terug. 173 fietsdoden + voetgangers en 348 ‘andere’ verkeersdoden, betreurden we in 2022. Het aantal gekende letselongevallen piekte vorig jaar op 37.306!
Lees het artikel arrow_right_alt

2020 was een wake-upcall

Wij kijken terug op een jaar waarin 493 dagen na de verkiezingen eindelijk een volwaardige regering werd gevormd in België en ook in de VS de teerling werd geworpen en afscheid werd genomen van een, op zijn zachtst gezegd, veelbesproken president.
Lees het artikel arrow_right_alt

Home Care: sparen voor de oude dag

De tijd dat de zorg van hoogbejaarden en mensen met dementie in handen was van hun kinderen, ligt ver achter ons. Vandaag zijn voornamelijk woonzorgcentra verantwoordelijk voor de organisatie en het welzijn van onze ouderen. Een noodzaak als alleen en veilig thuis wonen niet meer mogelijk is. Maar een rusthuiskamer is niet goedkoop. Volgens het financiële dagblad ‘De Tijd’ is de maandelijkse kostprijs voor een verblijf in een Vlaams woonzorgcentrum het afgelopen jaar met € 44 (2,54%) gestegen. In 2019 kostte een rusthuiskamer € 1.771 per maand, dat is € 500 meer dan het gemiddelde pensioen. In die prijs zitten nog niet de kosten voor internet, de was, de kapper, enz.
Lees het artikel arrow_right_alt