jan 28 2020
Nieuws

Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat, Smartschool, You Tube en andere apps zijn tools die voor basisschoolkinderen geen geheimen meer hebben. De kinderen van vandaag groeien op in een digitale wereld. Voor deze leeftijdsgroepen is, in tegenstelling tot hun ouders en voorouders, een leven zonder internet ondenkbaar. Via het “world wide web” ligt de wereld aan hun voeten. De mogelijkheden van het internet lijken oneindig. Reizen of theatertickets boeken, e-mailverkeer, inkopen doen, opleidingen volgen, contacten leggen enz… De technologische evolutie verandert ons leven razendsnel. De afgelopen 50 jaar was de technologische ontwikkeling al indrukwekkend. De mens exploreerde de maan en mars en zond ruimtesondes naar de verst afgelegen planeten van ons zonnestelsel. Artificiële intelligentie en de ontwikkeling van nieuwe computers zullen het dagelijks leven van de toekomstige generaties beheersen. Processen en procedures die vandaag nog actueel zijn zullen morgen passé zijn. Of computers slimmer worden dan mensen en of robots onze jobs zullen overnemen blijft vooralsnog een open vraag. Zover zijn we uiteraard nog niet maar de invloed van de technologische revolutie is in elke bedrijfstak merkbaar, ook in onze bedrijfstak. Het overgrote deel van onze werkzaamheden loopt digitaal. Het opmaken van verzekeringscontracten gebeurt op ons kantoor volledig digitaal. Meer dan 80 % van onze klanten ondertekenen hun contracten digitaal met id-kaart of on line via hun smartphone en reageren positief. Deze nieuwe evolutie schept kansen en geeft ons de gelegenheid om onze administratieve processen te beheersen zodat er voldoende tijd kan gemaakt worden voor menselijk contact.

M. Caenen

G. Van Buynder

 
 

Artikelen uit de sector

jun 11

De groene kaart wordt wit én mag elektronisch

Vanaf 1 juli 2020 verandert de groene kaart van vorm. Het is dan niet langer een groen recto verso document maar een enkelzijdig wit document ofwel op papier gedrukt ofwel in een elektronische versie.
Lees het artikel arrow_right_alt
jun 11

De impact van epidemieën en natuurrampen op uw verzekeringen

De voorbije maanden beleefden we 1 van de grotere medische én economische rampen van de voorbije 100 jaar. Het coronavirus legde onze dagelijkse routine stil. De enige uitzondering waren de medische en de voedingssector en hun leveranciers (zonder volledig te zijn). Zij lieten ons overleven.
Lees het artikel arrow_right_alt
jun 11

Als in een sciencefictionfilm

‘Het ondenkbare denkbaar maken’ zei de Franse president Macron midden april in een interview. Een uitspraak die in januari nog op hoongelach onthaald zou zijn. Maar inmiddels weten we beter, want sinds medio maart leven we in een sciencefictionfilm met een onvoorstelbaar scenario. Nieuwe begrippen zoals lockdown, groepsimmuniteit, social distancing, preteaching, … zijn nu dagelijkse kost en mondmaskers zijn de nieuwe, verplichte modetrend. Ons economisch, sociaal en gezinsleven staat op zijn kop en volgens virologen en pandemie-deskundigen is een terugkeer naar ons ‘vorig leven’ nog niet voor morgen!
Lees het artikel arrow_right_alt