jan 28 2020
Nieuws

Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat, Smartschool, You Tube en andere apps zijn tools die voor basisschoolkinderen geen geheimen meer hebben. De kinderen van vandaag groeien op in een digitale wereld. Voor deze leeftijdsgroepen is, in tegenstelling tot hun ouders en voorouders, een leven zonder internet ondenkbaar. Via het “world wide web” ligt de wereld aan hun voeten. De mogelijkheden van het internet lijken oneindig. Reizen of theatertickets boeken, e-mailverkeer, inkopen doen, opleidingen volgen, contacten leggen enz… De technologische evolutie verandert ons leven razendsnel. De afgelopen 50 jaar was de technologische ontwikkeling al indrukwekkend. De mens exploreerde de maan en mars en zond ruimtesondes naar de verst afgelegen planeten van ons zonnestelsel. Artificiële intelligentie en de ontwikkeling van nieuwe computers zullen het dagelijks leven van de toekomstige generaties beheersen. Processen en procedures die vandaag nog actueel zijn zullen morgen passé zijn. Of computers slimmer worden dan mensen en of robots onze jobs zullen overnemen blijft vooralsnog een open vraag. Zover zijn we uiteraard nog niet maar de invloed van de technologische revolutie is in elke bedrijfstak merkbaar, ook in onze bedrijfstak. Het overgrote deel van onze werkzaamheden loopt digitaal. Het opmaken van verzekeringscontracten gebeurt op ons kantoor volledig digitaal. Meer dan 80 % van onze klanten ondertekenen hun contracten digitaal met id-kaart of on line via hun smartphone en reageren positief. Deze nieuwe evolutie schept kansen en geeft ons de gelegenheid om onze administratieve processen te beheersen zodat er voldoende tijd kan gemaakt worden voor menselijk contact.

M. Caenen

G. Van Buynder

 
 

Artikelen uit de sector

jan 03

Verzekering kunstvoorwerpen

De historisch lage rente op onze spaarboekjes doet mensen zoeken naar andere vormen om te beleggen. Aandelen zijn dan doorgaans hét middel om het rendement op te krikken. Maar vaak kiezen beleggers ook om kunst te kopen.
Lees het artikel arrow_right_alt
jan 03

Last van bovenmatige burenhinder?

Beter een goede buur dan een verre vriend. Een spreekwoord dat we allemaal kennen. Een goede relatie met je buren is belangrijk. Maar wat als het scheef zit? Ook tv-programmamakers maken gretig gebruik van dergelijke verhalen voor reality-tv.
Lees het artikel arrow_right_alt
jun 28

Bob én schade aan een (uit)geleende auto?

Heel wat mensen lenen hun auto al eens uit, of lenen soms zelf het voertuig van een vriend of familielid. Zeker in coronatijden, nu mensen vaker een alternatief zoeken om het openbare vervoer te vermijden. Dat brengt ook vragen met zich mee rond de nieuwe occasionele bestuurder van het ontleende of uitgeleende voertuig, zeker als die niet over een eigen voertuig beschikt.
Lees het artikel arrow_right_alt