U vindt uw partner, of gaat op reis. U krijgt een kind, of neemt een huisdier. U leeft nu, of denkt aan later. Welke weg u ook volgt, we zorgen ervoor dat u gerust en gezond verzekerd bent.
U bent gek op wagens of koerst liever met de fiets. U bent de enige chauffeur, of deelt het stuur. U rijdt alleen of met passagiers. Met de juiste verzekering bent u zeker van uw stuk.
U zoekt werk, timmert aan uw carrière, of bent tevreden met uw 9-to-5-job. Hoe uw loopbaan er ook uitziet, er komt een moment dat u met pensioen gaat. We zorgen ervoor dat u dan comfortabel van uw leven geniet.
Wie al dromen heeft maar nog geen centen, begint best met een uitgekiend spaarplan… Voor wie al een spaarbuffer bijeengespaard heeft, opent een waaier aan beleggingen.
De kracht van uw bedrijf? Dat bent u. En dat zijn uw medewerkers waarop u elke dag weer bouwt. We helpen u om uw werkkracht gezond draaiende te houden. Met motiverende groepspakketten, en sluitende ongevallenverzekeringen.
Ondernemen is vandaag uw lust en uw leven. Maar natuurlijk werkt u ook voor later – voor uw vrijheid en comfort. Samen bekijken we hoe u uw financiële toekomst best plant en verzekert. Met slimme oplossingen op maat en termijn.
Een bedrijfswagen leasen, of een bedrijfsvloot beheren? De verzekering ervan kan u best wat kopzorgen geven. Die nemen we graag van u over – met een grondige nodenanalyse, goede deals, en een alerte en snelle opvolging.
De motor achter uw zaak? Dat zijn uw bedrijfs- en productiemiddelen, een sterke logistiek en degelijke infrastructuur. Met onze volledige oplossingen hoeft u zich zelfs bij schade geen zorgen te maken.
Missen is menselijk. Maar een onverhoopte professionele fout of schade aan derden kan dure gevolgen hebben. We helpen u met grondige risico-inschatting en sluitende aansprakelijkheidsoplossingen.
Ook als ondernemer kunt u door ziekte of ongeval even aan het bed gekluisterd zijn. Focus dan gerust op uw genezing. We plannen samen met u een appeltje voor de dorst in. En we zorgen voor een snelle uitkering als dat nodig is.
We laten ons vaak misleiden door onze intuïtie als we de waarschijnlijkheid van risico’s moeten inschatten. Vaak beoordelen wij de belangrijkheid van de dagelijkse gevaren die ons bedreigen verkeerd. Vandaag bestaan er heel wat mogelijkheden om ons have en goed te beschermen.
We kunnen ons verzekeren tegen van alles en nog wat: schade aan onze auto, brand, diefstal, natuurrampen, e-bikes, fotoapparatuur, muziekinstallaties, smartphones, reisverzekeringen, rechtsbijstand, kunstvoorwerpen, dieren en nog veel meer.
In 2017 bedroeg het totale premie-incasso van alle verzekeraars in België meer dan 27 miljoen euro. Het is natuurlijk verstandig om waardevolle goederen te verzekeren. Maar soms hechten we misschien te veel belang aan verkeerde zaken en verliezen we de belangrijke dingen uit het oog.
Er zijn risico’s die we zelf kunnen dragen.
Andere situaties – zoals een plots overlijden van een ouder – kunnen de achterblijvers in ernstige financiële moeilijkheden brengen. Statistieken tonen aan dat het soms erg kan mislopen. Een 40-jarige man loopt 1 kans op 8 om tegen zijn 65ste levensjaar te overlijden. Toch houden we met een dergelijk scenario liever geen rekening. Zoiets kunnen we of willen we ons niet voorstellen. We denken eerder “ons zal dat niet gebeuren” of “dat gebeurt toch nooit”.
De perceptie van gevaren wijkt dus vaak af van de realiteit. Wij hebben de neiging om extreme gevaren (zoals een terroristische aanslag, natuurramp of zwaar ongeval) te overschatten terwijl we de alledaagse reële risico’s onderschatten.
De dreiging van persoonlijke risico’s zoals een ongeval, hartfalen of levensbedreigende ziekte verdringen we liever. Hoe komt het dat we soms foute keuzes maken en onze hersenen ons foute dingen doen denken? Ons brein is niet in staat om in waarschijnlijkheid te denken. De moeilijke vragen vervangen we door eenvoudigere. Daardoor grijpen we naar een hulpmiddel dat we onszelf goed kunnen voorstellen en dat ervaren wij als bijzonder waarschijnlijk.
Met die wetenschap in het achterhoofd is het belangrijk dat we goed nadenken over welke risico’s we willen verzekeren en voor welke prijs. Dat is misschien niet altijd vanzelfsprekend, maar onze medewerkers helpen u graag verder om een grondige analyse uit te voeren.
De historisch lage rente op onze spaarboekjes doet mensen zoeken naar andere vormen om te beleggen. Aandelen zijn dan doorgaans hét middel om het rendement op te krikken. Maar vaak kiezen beleggers ook om kunst te kopen.
Beter een goede buur dan een verre vriend. Een spreekwoord dat we allemaal kennen. Een goede relatie met je buren is belangrijk. Maar wat als het scheef zit? Ook tv-programmamakers maken gretig gebruik van dergelijke verhalen voor reality-tv.
Heel wat mensen lenen hun auto al eens uit, of lenen soms zelf het voertuig van een vriend of familielid. Zeker in coronatijden, nu mensen vaker een alternatief zoeken om het openbare vervoer te vermijden. Dat brengt ook vragen met zich mee rond de nieuwe occasionele bestuurder van het ontleende of uitgeleende voertuig, zeker als die niet over een eigen voertuig beschikt.